Kom igång som virtuell assistent

Kom igång och jobba som virtuell assistent!

bli virtuell assistent bygg din onlinebusiness börja litet ett steg i taget online business virtuell assistent Jun 15, 2022

Du vet att yrkestiteln virtuell assistent (VA) finns och du har fått tips och idéer om vad du kan jobba med. Men sedan då - hur kommer man igång?

Hur undviker du att se hela Mount Everest torna upp sig framför dig utan att veta hur sjutton du ska lyckas ta dig upp? Det ska du få tips på här och nu!

 

Tips för att inte fastna i "Mount Everest-fällan"

Många av oss brukar ha lätt för att se just hela det gigantiska berget som ska bestigas istället för att tänka att man gör det ett steg i taget.

Att starta din egen online-business som virtuell assistent är kanske inget undantag från den fällan och i värsta fall händer det ingenting med drömmen om att skapa ett mer flexibelt liv på dina villkor.

Därför kan du testa något eller alla av nedanstående tips, ett i taget, för att komma i rörelse!

  1.  Tänk att du börjar som VA på "hobby-nivå". Tidsmässigt alltså. Ta betalt och gör jobbet seriöst men du undviker känslan av att det är på blodigt allvar, att du måste hitta massor av kunder direkt och att allt ska fungera.

    Se det som en infasningsperiod då du övar på och jobbar med att marknadsföra dig, lära dig digitala verktyg etc. Sannolikt hinner du på ett mjukare sätt och ett steg i taget upptäcka vad som fungerar och vad du vill göra i ditt företag.

  2. Skriv en enkel lista på saker du vill göra och vad du behöver ta reda på. Beta av en punkt i taget. Rom byggdes inte på en dag och så vidare :-)

  3. Gå med i nätverk där andra virtuella assistenter finns, där du kan ställa frågor och få stöd. Det är gratis att be om hjälp och oftast är folk schysta och vill hjälpa till! Till exempel Virtuell assistent-klubben på Facebook.

  4. Anmäl dig till en onlinekurs som du kan ta dig an i din egen takt, utifrån de förutsättningar du har i din vardag. Sådant brukar ge energi, nya tankar och framåtrörelse! En sådan kurs är Bli virtuell assistent som är riktad till dig som är ny och vill komma igång. 

 

Hoppas att något av ovanstående känns görbart och kom ihåg att ta saker och ting pö om pö.

Lycka till!